Logo-Lauretta.nl
Beste reader
In de maand mei staat in de nieuwsbrief homotoxicologie centraal.

Wist u dat het dier op verschillende manieren toxines kan uitscheiden.

Veel leesplezier toegewenst.

Hartelijke groet,

Diertherapeut
Tamara Schiedon

Homotoxicologie

De homotoxicologie geeft de hoeveelheid aanwezige toxines in het lichaam,
Toxines
Een dier in goede gezondheid kan zich verdedigen tegen endotoxines en exogene toxines en zal op een natuurlijke wijze de toxines onschadelijk maken en ontdoen van toxines.

Endotoxines komen vrij van de stofwisseling zoals ammoniak, CO2 en melkzuur. Deze worden via fysiologische processen afgevoerd.
Daarnaast kunnen exogene toxines in het lichaam komen, dit kunnen chemische stoffen zijn, zoals vaccinaties, parasitaire middelen en medicijnen, maar toegevoegde stoffen in de voeding en stoffen in de lucht. Toxines worden ook veroorzaakt bij stress, emotionele disbalans, trauma, stoorvelden, electrosmog, geopatische belasting en littekens.

Natuurlijk proces om toxines uit te scheiden

Via verschillende fases worden toxines uitgescheiden en dit wordt gereguleerd via het immuunsysteem, endocrien systeem en zenuwstelsel.
Urinewegen
Fase 1 Excretie
Via de excretie worden de toxines uitgescheiden via de huid (zweet, talg), de luchtwegen, spijsvertering en urinewegen.

Fase 2 Ontsteking
Bij de ontsteking reageert het lichaam met koorts, zwelling en roodheid, spierpijn, het herstel bevorderen via het immuunsysteem en lymfesysteem.
Fase 3 Depositie
In deze fase ontstaat er afzettingen in spieren en pezen, botten, bindweefsel, klieren, blaas- en nierstenen.
De toxines zijn via de ontstekingsfase niet volledig afgevoerd. De uitscheidingsorganen raken verstopt en er ontstaat verzuring,

Fase 4 Impregnatie
In deze fase komen de toxines in de cel en veroorzaakt dit een aantasting, beschadiging en afbraak van de cel.
Het dier verzwakt en krijgt last van de klachten zoals pijn en vermoeidheid.
Fase 5 Degeneratie
In deze fase komen de toxines in de bloedbaan en veroorzaakt een uitputting en depressie. De toxines veroorzaken een ontaarding en verharding van de cellen door uitdroging.

Fase 6 De differentiatie
In deze fase ontstaan er woekeringen, wildgroei of afbraak van de cellen.
Pijn

Herstelvermogen

DMSTC111
466621813 aangepast
Aanpassing van de voeding, voldoende beweging en stressreductie leveren een belangrijke bijdrage aan het herstelvermogen van het dier

Uiteraard is de toxische invoer beperken, zoals reduceren van vaccinaties, parasitaire middelen en medicatie
Kruiden, celzouten en homeopathie dragen bij aan het optimaliseren van de transportsystemen en het immuunsysteem.
De ondersteuning zorgt ervoor dat de toxines weer afgevoerd kunnen worden via fase 1 en 2. Dit gaat onder begeleiding van de diertherapeut.

Onderdrukking

Veel klachten uit de excretiefase en ontstekingsfase worden onderdrukt met reguliere medicaties zoals antibiotica, koortsremmers en ontstekingsremmers.

De inzet van reguliere medicatie kan zeker nodig zijn, als het ziektebeeld te heftig is en het dier moeite heeft om te herstellen. Dan kan de reguliere medicatie juist het proces remmen, zodat het dier op krachten kan komen.

Langdurig en veelvoudig inzetten van reguliere medicatie kan de natuurlijke uitscheiding van toxines verstoren en kan er proces naar andere fases ontwikkelen.
Ontwerp zonder titel (3)
Met natuurlijke therapieën kan het dier ondersteunt worden om toxines uit te scheiden, zodat uw dier kan herstellen.

In het herstelproces vindt er een groei en ontwikkeling plaats en uw dier wordt emotioneel en mentaal sterker.

Mocht uw dier last hebben van terugkerende klachten, neem dan gerust contact op, zodat uw dier de juiste ondersteuning krijgt om toxines uit te scheiden.

Regie in eigen hand

De gezondheid van de huisdieren heeft u als dierverzorger in grote lijnen in eigen hand.

De dieren zijn afhankelijk van de voeding, leefomgeving en verzorging die wordt aangeboden. Door zelf de regie in eigen hand te nemen, kunt u een keuze maken om uw dier natuurlijke voeding te geven en voldoende beweging aan te bieden.

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een titerbepaling en een wormonderzoek, zodat u een indicatie krijgt over de gezondheid van uw dier.

Mocht uw dier gezondheidsklachten hebben, vraag goed na bij de dierenarts wat de medicatie doet en vraag ook naar de betekenis van de waarden van de uitgevoerde bloedonderzoek. Het stellen van (kritische) vragen aan de dierenarts als u meer wilt weten over de gezondheid van uw dier, geeft helderheid en duidelijkheid.

Bij gezondheidsklachten is uw dier bezig met een herstel, daarin is het overwegen waard of de "verplichte" behandeling zoals vaccinaties, parasitaire middelen noodzakelijk zijn op dat moment. Vaak kunnen deze behandelingen uitgesteld worden en/of via een natuurlijke therapie ondersteunt worden.

Door bewust te kiezen en de regie in eigen hand te nemen, kunt u uw dier zo goed mogelijk ondersteunen en gezond houden.

Weetjes

Spel
Veel dieren vinden het leuk om hun voer te zoeken, zo zijn de dieren actief en in beweging. Verrijking bij dieren stimuleert de zintuigen, maakt het dier creatief en vergroot het zelfvertrouwen.
Ontwerp zonder titel (7)
Natuurlijke voeding zorgt voor een goede werking van de spijsvertering en bevat een natuurlijk evenwicht van eiwitten, vetten en koolhydraten met de goede vitaminen- en mineralenverhoudingen

Volgende keer in de nieuwsbrief

De nieuwsbrief in juni staat in teken van de hormoonhuishouding.

De hormonen reguleren de gemoedstoestand en vele processen in het lichaam zoals de spijsvertering.

Heeft uw dier gezondheidsklachten?!
Dan kunt u gerust contact opnemen voor een passend behandeladvies.
website email custom 
Email Marketing Powered by MailPoet