Diertherapeut

Via deze weg zal ik mij even voorstellen, ik ben Tamara Schiedon

De inzetbaarheid van natuurgeneeskunde bij dieren heeft me erg geïnteresseerd. Ik wil graag een bijdrage leveren om dieren te laten herstellen en/of te ondersteunen bij hun gezondheid met natuurgeneeskundige therapieën.

In juli 2008 ben ik afgestudeerd voor de 5-jarige HBO opleiding veterinair natuurgeneeskundig therapeut aan de Stichting Instituut Silverlinde te Breda.

Naast de opleiding aan de Silverlinde heb ik de vierjarige opleidingen (kaderfunctionaris) dierenonderneming en dierenzorg (paraveterinair) gevolgd aan de MAS Groenhorst College te Barneveld.

In maart 2017 heb ik de opleiding Acupressuur bij paarden bij Alona afgerond ter uitbreiding van de natuurlijke behandelmethode. In 2018 wordt deze kennis uitgebreid met Body work bij paarden.

Regelmatig volg ik een bijscholingscursussen voor meer verrijking van de kennis.

In het najaar van 2017 heb ik een artikel over Blaasproblemen bij katten geschreven voor het Vaktijdschrift Complement.

Bij referenties vind u een overzicht van de diploma’s en certificaten.

Werkervaring
Ruim 12,5 jaar heb ik als dierenarts-assistente (paraveterinair) bij een reguliere dierenarts gewerkt. Deze werkervaring en kennis bieden een extra verdieping om een goede bijdrage te leveren aan het herstel en/of ondersteuning van de gezondheid van uw dier.

Vrijwilliger Dierenasiel Walcheren
Ruim 3 jaar werk ik als vrijwilliger bij dit dierenasiel en draag mijn steentje bij om de dieren te ondersteunen waar nodig is. Als u een dier uit dit dierenasiel adopteert, dan kunt u voor een gereduceerd tarief de ondersteuning vervolgen ter bevordering van de gezondheid en herplaatsing van het dier.

De naam
De naam Lauretta is afgeleid uit het Latijn en betekent dat de persoon afkomstig is uit Laurentum en de met lauweren bekranste.

De betekenis van de met lauweren bekranste is het eren/prijzen van een persoon door een bekroning met een overwinningskrans, de lauwerkrans.

Een lauwerkrans is een cirkelvormige krans gemaakt van in elkaar hakende takken en bladeren van de laurier, die het hele jaar zijn groene kleur houdt.

In de Klassieke Oudheid was laurier een symbool voor de overwinning en de overwinnaars werden met een lauwerkrans bekroond.

De naam Lauretta is mijn derde roepnaam en de betekenis van de naam en het behalen van diverse opleidingen hebben voor mij een bijzonder waardevolle betekenis, vandaar dat de praktijk deze naam heeft.

Voor verdere informatie vindt u bij de praktijk.