Diertherapeut

Via deze weg zal ik mij even voorstellen, ik ben Tamara Schiedon, de persoon achter deze praktijk.

De gezondheid en verzorging van dieren heeft mij al op jonge leeftijd getrokken en had ik de zorg voor cavia’s, konijnen, kippen en later voor katten.

Ik was geregeld te vinden op de kinderboerderij en kleine dierenparken.

Op het huidige moment geniet ik van de cavia’s Senna & Jarno, de konijnen Frodo & Puck en de kat Rola in mijn eigen leven en staat hun verzorging en gezondheid voorop.

Naast de eigen dieren wilde ik beroepsmatig iets gaan betekenen in de dierengezondheidszorg. Het was “vanzelfsprekend” dat ik de opleidingen voor dierenzorg zou gaan volgen om dit doel te kunnen halen, zowel regulier als natuurlijk. 

De inzetbaarheid van natuurlijke geneeswijze kreeg steeds meer interesse. Het voelde steeds beter om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren voor de diergezondheidszorg, waardoor ik mij helemaal gericht heb op de holistische werkwijze en natuurlijke therapievormen.

Opleidingen en cursussen

In juli 2008 ben ik afgestudeerd voor de toenmalige 5-jarige HBO opleiding Veterinair Natuurgeneeskundig therapeut aan de Stichting Instituut Silverlinde te Breda.

Deze opleiding heb ik medische basiskennis op hbo-niveau gehad met informatie omtrent; fysiologie, anatomie, pathologie, gedragswetenschappen en voedingsleer van dieren.

De vakken waren: Natuurgeneeskunde, Medisch, Anamnese, Voedingsleer, Aromatherapie, Bachbloesemtherapie, Celzoutentherapie, Bewegingstherapie, Klassieke Homeopathie, Klassieke Massage, Fytotherapie en Medische verdieping, Diergedrag, Energetische bewustwording, Studiebegeleiding, Praktijkvoering, Scriptielessen en Therapeutische Vorming. 

Voor de opleiding aan de Silverlinde heb ik de vierjarige opleidingen  MBO (kaderfunctionaris) dierenonderneming en dierenzorg paraveterinair) gevolgd en afgerond aan de MAS Groenhorst College (Nu Aeres MBO) te Barneveld.

In maart 2017 heb ik de opleiding Acupressuur bij paarden bij Alona afgerond ter uitbreiding van de natuurlijke behandelmethode. In 2018 heb ik ter aanvulling de cursus Bodywork bij paarden gevolgd.

September 2021 stond in het teken van de jaaropleiding Chinese Kruiden via Alona voor versterking van de acupressuurbehandelingen

Voor 2024 staat de basisopleiding lymfedrainage bij paarden in de planning voor meer mogelijkheden om het zelfgenezend vermogen bij paarden te versterken.

In het najaar van 2017 heb ik een artikel over Blaasproblemen bij katten voor het Vaktijdschrift Complement geschreven.

Regelmatig volg ik een bijscholingscursussen voor meer verrijking van de kennis.

Bij referenties vindt u een overzicht van de diploma’s, certificaten en gevolgde bijscholingen.

Werkervaring

Ruim 12,5 jaar heb ik als dierenarts-assistente (paraveterinair) bij een reguliere dierenarts gewerkt. Deze werkervaring en kennis bieden een extra verdieping om een goede bijdrage te leveren aan het herstel en/of ondersteuning van de gezondheid van uw dier.

Van 2019 t/m 2022 sprong ik af en toe bij als dierenarts assistente bij Dierenarts Roskam in Meliskerke. Door de drukte in de eigen praktijk ben ik daarmee gestopt

Vanaf 2024 wordt de mogelijkheid geboden parasietenonderzoek via de microscoop bij een consult te combineren om u inzicht te kunnen geven voor welke parasiet uw dier gevoelig is en hier een passend natuurlijke behandeladvies te kunnen geven.

Dierenasiel Walcheren
Sinds augustus 2015 werk ik als vrijwilliger bij dit dierenasiel en draag mijn steentje bij om de dieren te ondersteunen waar nodig is. Bij adoptie van een dier uit dit dierenasiel, dan is het mogelijk om voor een gereduceerd tarief de ondersteuning vervolgen ter bevordering van de gezondheid na herplaatsing .van het dier in het eerste halfjaar.

Dierenpension Melishoeve.
Van juli 2018 t/m augustus 2021 heb ik parttime gewerkt bij Dierenpension Melishoeve in Meliskerke. Door de toegenomen praktijkwerkzaamheden heb ik de verzorgende werkzaamheden in het pension beëindigd.  Het is nog steeds mogelijk om uw dier natuurlijke ondersteuning te bieden in het pension tijdens uw vakantie/afwezigheid. 

De naam van de praktijk

Regelmatig krijg ik de vraag hoe de praktijk Lauretta tot zijn naam is gekomen. 

De naam Lauretta is afgeleid uit het Latijn en betekent dat de persoon afkomstig is uit Laurentum en de met lauweren bekranste.

De betekenis van de met lauweren bekranste is het eren/prijzen van een persoon door een bekroning met een overwinningskrans, de lauwerkrans.

Een lauwerkrans is een cirkelvormige krans gemaakt van in elkaar hakende takken en bladeren van de laurier, die het hele jaar zijn groene kleur houdt.

In de Klassieke Oudheid was laurier een symbool voor de overwinning en de overwinnaars werden met een lauwerkrans bekroond.

De naam Lauretta is mijn derde roepnaam en de betekenis van de naam en het behalen van diverse opleidingen hebben voor mij een bijzonder waardevolle betekenis, vandaar dat de praktijk deze naam heeft gekregen.

Meer informatie vindt u bij de praktijk.