Natuurgeneeskunde

Binnen de natuurgeneeskunde worden alle aspecten die betrekking hebben op de gezondheid van uw dier meegenomen volgens de holistische visie.

Met verschillende natuurlijke therapievormen wordt het zelfhelend vermogen en het herstel bij uw dier gestimuleerd.

De samenhang tussen het fysieke lichaam, het mentaal, emotioneel functioneren van het dier wordt bekeken samen met de omgevingsfactoren tijdens een consult. Na een uitgebreide anamnese en lichamelijk onderzoek krijgt u een passend behandeladvies voor uw dier.

Binnen de natuurlijke geneeswijze wordt uitgegaan van de volgende aspecten:

Ieder individu is een unieke combinatie tussen lichaam en geest.

Elk individu heeft een zelfgenezend vermogen.

 Bij behoud van balans en/of herstel wordt aandacht besteedt aan het gehele lichaam, geest en de omgevingsfactoren.

 De inzetbaarheid, de mate en duur van natuurlijke therapieën zijn afgestemd op het gehele lichaam, geest en alle beïnvloedende factoren.

Natuurlijke therapieën

Het behandeladvies bestaat uit verschillende natuurlijke therapievormen en worden volgens de holistische visie ingezet.

Deze therapieën zullen het zelfgenezend vermogen stimuleren en/of ondersteunen om te herstellen van een disbalans in het lichaam. De therapieën spreken de eigen natuurlijke kracht van het dier aan, waardoor de gezondheid van het dier kan herstellen. De therapieën bestaan uit maatregelen, behandelingen en natuurlijke middelen.

Maatregelen
De maatregelen zullen zich voornamelijk richten op de aanpassingen binnen de leefomstandigheden en omgevingsfactoren van het dier zoals voeding, activiteiten en rustmomenten.

Behandelingen
Behandelingen zijn therapievormen met aanraking van het dier, zodat het dier verder in balans komt. Sommige behandelingen worden uitgelegd, zodat u zelf aantal behandelingen kan verrichten bij uw dier.

Eventueel kunnen behandelingen specifiek door de therapeut uitgevoerd worden met een behandelingsconsult. De benodigde tijd is afhankelijk van de behandeling. De volgende behandelingen kunnen gedaan worden ter aanvulling van de behandeladvies bij uw dier zoals acupressuur, bewegingstherapie, equine bodywork, massage, Reiki en TTEAM

Natuurlijke middelen
De natuurlijke middelen hebben hun specifiek krachten om het zelfgenezend vermogen te stimuleren en/of te ondersteunen. De natuurlijke middelen worden uitgekozen wat past bij het dier en zijn/haar gezondheidsklachten.

De middelen die ingezet kunnen worden zijn Bloesem remedies, celzouten, essentiële oliën (aromatherapie), fytotherapie (geneeskrachtige kruiden en planten), klassieke homeopathie en voedingssupplementen. 

Bij een eerste consult zal vaak een reiniging ingezet worden, zodat het zelfgenezend vermogen zich kan concentreren op de disbalans en het zorgen voor het harmoniseren van de disbalans.

Behandeladvies
Een behandeladvies bestaat uit de aanpassingen en de inzet van de natuurlijke therapieën en de herstelperiode.

In deze periode heeft uw dier de tijd nodig om te herstellen. De herstelperiode is voor elk dier anders en heeft te maken met het zelfgenezend vermogen van het dier. Bij ziekteverschijnselen heeft het lichaam gemiddeld een maand nodig om een jaar met ziekteverschijnselen te herstellen. Dit is op voorhand niet duidelijk weer te geven en dat zal met een globale behandelduur en evaluatie moment(en) tijdens het behandeladvies besproken worden.

Daarnaast zal de prognose en de haalbaarheid met u besproken worden, dit om het behandeladvies goed aan te laten sluiten bij de specifieke situatie van uw huisdier.

Bij een natuurlijke therapie zal op korte termijn het genezingsproces activeren en zal een werkelijke genezing tot stand brengen.

Mogelijkheid van verergering en/of terugkomen van eerdere klachten/ziekteverschijnselen is bij natuurlijke therapieën een natuurlijk en positief proces en zal onder begeleiding behandeld worden

In geval van ernstige ziekteverschijnselen is volledig herstel en genezing vaak niet meer mogelijk, natuurlijke therapieën kunnen daarin tegen goede ondersteuning bieden om het dier een dierwaardig bestaan te geven tot het moment dat het dier vredig kan overlijden.

Doorverwijzing

Deze praktijk verwijst naar een aantal dierenartsen en collega’s door, waarbij de professionele terugkoppeling voorop staan, zodat behandeling voor uw dier zo efficiënt mogelijk verloopt.

!!! Bij spoedgevallen en/of twijfel altijd de dierenarts raadplegen, daarna kan in overleg met de dierenarts een natuurlijk behandeladvies ingesteld worden!!!