Natuurlijke geneeswijze

Natuurlijke geneeswijze schenkt aandacht aan alle aspecten die betrekking hebben op de gezondheid van uw dier en worden meegenomen bij een behandeling met de natuurlijke therapieën. Dit draagt bij aan de holistische visie, waarbij de natuurlijke kracht zorgt voor balans!

Bij de holistische visie wordt het hele dier, de samenhang tussen het fysieke lichaam, het mentaal, emotioneel functioneren en de omgevingsfactoren bekeken tijdens een consult.

Na een uitgebreide anamnese en lichamelijk onderzoek wordt er passend behandeladvies gegeven voor uw dier.

Binnen de natuurlijke geneeswijze wordt dus gewerkt met de volgende uitgangspunten:

Ieder individu is een unieke combinatie tussen lichaam en geest.

Elk individu heeft een zelfgenezend vermogen.

 

Bij behoud van balans en/of herstel wordt geheel aandacht besteedt aan het gehele lichaam, geest en de omgevingsfactoren.

De inzetbaarheid, de mate en duur van natuurlijke therapieën zijn afgestemd op het gehele lichaam, geest en alle beïnvloedende factoren.

 

Natuurlijke therapieën
Om tot een behandeladvies te kunnen komen wordt er via raamwerken gewerkt. Via raamwerken worden de lichaamssystemen individueel beoordeeld waar de disbalans zit en wordt de bron van de klacht zichtbaar.

Het behandeladvies bestaat uit verschillende natuurlijke therapievormen en worden volgens de holistische visie ingezet.

Deze therapieën zullen het zelfgenezend vermogen stimuleren en/of ondersteunen om te herstellen van een disbalans in het lichaam. De therapieën spreken de eigen natuurlijke kracht van het dier aan, waardoor de gezondheid van het dier kan herstellen. De therapieën bestaan uit maatregelen, behandelingen en natuurlijke middelen.

Maatregelen
De maatregelen zullen zich voornamelijk richten op de leefomstandigheden en omgevingsfactoren. Bij maatregelen kunnen aanpassingen geadviseerd worden, die te maken hebben met de leefomstandigheden zoals huisvesting, voeding, werk/training, leefsituatie en omgevingsfactoren.

Behandelingen
Dit zijn therapievormen waarbij contact met het dier wordt gezocht om fysiek, mentaal en emotioneel positief effect te behalen. Behandelingen worden uitgelegd zodat u zelf aantal behandelingen kan verrichten bij uw dier. Eventueel kunnen behandelingen specifiek door de therapeut uitgevoerd worden met een behandelingsconsult.De benodigde tijd is afhankelijk van de behandeling. De volgende behandelingen kunnen gedaan worden ter aanvulling van de behandeladvies bij uw dier zoals acupressuur, bewegingstherapie, equine bodywork, massage, Reiki en TTEAM.

Natuurlijke middelen
Natuurlijke middelen komen uit de natuur. De middelen hebben hun specifiek krachten om het zelfgenezend vermogen te stimuleren en/of te ondersteunen. De natuurlijke middelen worden uitgekozen wat past bij het dier en zijn/haar gezondheidsklachten. 

De middelen die ingezet kunnen worden zijn Bloesem remedies, celzouten, essentiële oliën (aromatherapie), fytotherapie (geneeskrachtige kruiden en planten), klassieke homeopathie en voedingssupplementen. 

Er zal vaak begonnen worden met een reiniging, zodat het zelfgenezend vermogen zich kan concentreren op de disbalans en het zorgen voor het harmoniseren van de disbalans.

Behandeladvies
Bij een behandeladvies met natuurlijke therapieën zal gesproken worden over een herstelperiode. In deze periode zal het lichaam de tijd gebruiken om te herstellen. De herstelperiode is voor elk dier anders en heeft te maken met het zelfgenezend vermogen van het dier. Bij ziekteverschijnselen heeft het lichaam gemiddeld een maand nodig om een jaar met ziekteverschijnselen te herstellen. Dit is op voorhand niet duidelijk weer te geven en dat zal met een globale behandelduur en evaluatie moment(en) tijdens het behandeladvies besproken worden.

Daarnaast zal de prognose en de haalbaarheid met u besproken worden, dit om het behandeladvies goed aan te laten sluiten bij de specifieke situatie van uw huisdier.

Bij een natuurlijke therapie zal op korte termijn het genezingsproces activeren en zal een werkelijke genezing tot stand brengen.

Mogelijkheid van verergering en/of terugkomen van eerdere klachten/ziekteverschijnselen is bij natuurlijke therapieën een natuurlijk en positief proces en zal daarom onder begeleiding van de natuurgeneeskundig therapeut tot een volledig herstel en genezing gebracht kunnen worden.

In geval van ernstige ziekteverschijnselen is volledig herstel en genezing vaak niet meer mogelijk, natuurlijke therapieën kunnen daarin tegen goede ondersteuning bieden om het dier een dierwaardig bestaan te geven tot het moment dat het dier vredig kan overlijden.

Doorverwijzing
Deze praktijk verwijst naar een aantal dierenartsen en collega’s door, waarbij de professionele terugkoppeling voorop staan, zodat behandeling voor uw dier zo efficiënt mogelijk verloopt.


!!! Bij spoedgevallen en/of twijfel altijd de dierenarts raadplegen, daarna kan in overleg met de dierenarts een natuurlijk behandeladvies ingesteld worden!!!