Tips voor een optimale gezondheid van uw huisdier

Basisbehoefte van het dier

Voor een optimale gezondheid van een dier is het belangrijk dat de basisbehoefte van een dier voorop staat.

Naast water, voedsel en zuurstof heeft een dier ook een optimale en leefomgeving nodig, die voldoet aan de natuurlijke behoefte van het dier.  

Waardering en erkenning

Elk dier is een individu met gevoel en een eigen karakter. Huisdieren reageren vanuit hun natuurlijke gedragingen en instincten. Ze passen zich aan hun leefomgeving.

Door rekening te houden met de natuurlijke behoefte en gedragingen van dieren krijgt het dier waardering en erkenning.

Basis van veiligheid en zekerheid

Een dier heeft een veilige en stabiele leefomgeving nodig die hun bescherming biedt. Dit zorgt voor vriendschap, levensvreugde, plezier en een goede gezondheid.

Verder lezen

Krachtig werkend immuunsysteem

Het immuunsysteem zorgt voor de bescherming en het helend vermogen. 

Een gezond immuunsysteem is in staat om weerstand te bieden tegen verschillende factoren.

Het in balans houden van het immuunsysteem draagt bij aan een goede weerbaarheid tegen virussen, bacteriën, parasieten en zorgt voor een herstel bij een blessure.

Natuurlijke ondersteuning draagt bij aan het versterken van het immuunsysteem

 Verder lezen

Goede darmgezondheid

Voor een optimale gezondheid bij dieren is de basis voor een goede darmfunctie. In de darmen zorgt het microbioom, ookwel de darmflora, voor het evenwicht tussen de binnen- en buitenwereld. 

In de darmen vindt de spijsvertering van de voeding plaats, die de opname van voedingstoffen nauwkeuring verwerkt en doorlaat voor het behoud van lichaamsfuncties.

Darmen zijn de basis van een goed werking immuunsysteem en de natuurlijke therapieën dragen bij aan een goede darmgezondheid.

Verder lezen

Beperking van toxische belasting

Alle orgaansystemen en weefsels in het dierenlichaam werken nauw samen en  lichaamsvreemde stoffen hebben invloed op de gezondheid van het dier.

Toxische stoffen hebben een uitputtende werking op het lichaam en dat veroorzaakt ontstekingen en verzwakking van organen en weefsels.

Door de toxische stoffen te beperken, met doordacht vaccineren en doordacht parasietenmanagement kan de toxische belasting verlaagd worden ten gunste van de gezondheid van het dier.

Verder lezen

Balans tussen rust en activiteit/beweging

Huisdieren hebben voldoende rust nodig voor het verwerken van prikkels, indrukken en herstel van het lichaam. De activiteiten en beweging horen in overeenstemming met de mogelijkheden van het huisdier te zijn en zorgt voor een optimale werking van de spijsvertering en stofwisseling.

Verder lezen

Natuurlijke voeding

De natuurlijke voeding die overeenkomt aan het diersoort past het beste bij het dier. Ook wat dier nodig heeft qua leeftijd, karakter en lichamelijke conditie zorgt voor een optimale gezondheid van het dier.

Natuurlijke voeding draagt bij aan een goede spijsvertering en een optimale functie van het immuunsysteem.

Verder lezen

Sociale contacten

Ieder diersoort heeft een natuurlijke manier om met soortgenoten om te gaan. Samenleven en sociale contactmomenten horen in harmonie en natuurlijke rangorde te zijn.

Bij de natuurlijke behoefte van een huisdier speelt leeftijd en karakter van het dier een rol.

Positiviteit en plezier

De optimale gezondheid van het huisdier kan versterkt worden door een positieve benadering, leefomgeving, samen met gelukkige diereigenaren.

Een optimale zorg met de gezonde waardering voor het dier geeft kracht en een goede gezondheid!