Reiniging

Tegenwoordig krijgen de dieren veel stoffen tot zich die invloed kunnen hebben op hun gezondheid.

Het lichaam kan daar tot zekere hoogte mee om gaan, alleen soms kan het emmertje doen overlopen…en ontstaan er klachten zoals ontstekingen, diarree, niezen, afscheidingen.

Allemaal functies van het lichaam om zich te ontdoen van de afvalstoffen. Als dat nog lastig is, gaat de huid meedoen om afval uit te scheiden.

Met deze klachten is het van belang dat de uitscheidingsorganen zoals lever, nieren en lymfe ondersteunt worden.

Veel reguliere medicatie onderdrukken de klachten, waarbij eigenlijk de uitscheiding belemmerd wordt en hierbij het lichaam zich nog meer gaat bevuilen.

Het risico bestaat dat de afvalstoffen worden opgeslagen in het bindweefsel en in sommige gevallen ook schade leveren aan organen en orgaansystemen.

Het is daarom goed om te luisteren naar de signalen van het lichaam.

Met een consult kunnen de signalen vertaald worden naar de bron van de disbalans en worden de verzwakte uitscheidingsorganen ondersteunt om te kunnen ontdoen van de afvalstoffen.

Als de afvalstoffen uit het lichaam zijn, kan het genezingsproces beginnen!

Reiniging
Een behandeling zal vaak begonnen worden met een reiniging van het lichaam.

De middelen bestaan uit groene leem, reinigende kruiden, essentiële oliën en/of celzouten.
De natuurlijke middelen dragen tevens bij aan vitaminen, mineralen en aminozuren en heeft een versterkende werking aan het zelfgenezend vermogen.

Bij een reiniging behoren ook de maatregelen en handelen om bij te dragen dat het dier zo min mogelijk blootgesteld wordt aan schadelijke stoffen en stimulatie van organen om afvalstoffen af te voeren.

Het lichaam verbruikt energie om de afvalstoffen af te voeren en na gebruik van de groene leem, kan het lichaam zijn energie besteden aan het zelfgenezend vermogen. Een reiniging met de groene leem is gericht om zware metalen, vergiften en andere schadelijke stoffen af te voeren via de bloedbaan naar de uitscheidingsorganen.

Dit proces kan in de beginfase ziekteverschijnselen veroorzaken en die leiden tot een goed herstel en activering van de genezing.

Een genezing kan pas plaats vinden als het lichaam zijn zelfgenezend vermogen kan inzetten.

Bij een schoon lichaam, kan het zelfgenezend vermogen zich concentreren op de disbalans en zorgen voor het harmoniseren van de disbalans.

Terug naar: Natuurlijke geneeswijze