Vaccicheck

Veel honden en katten worden jaarlijks gevaccineerd bij de dierenarts voor bepaalde ziektes.

Met een vaccinatie wordt het lichaam gestimuleerd om zich te beschermen tegen deze ziektes. De kracht van het immuunsysteem is groot en vaak zijn honden en katten langer beschermd tegen een aantal van deze ziektes.

Het is mogelijk om de bescherming te controleren met de Vaccicheck, ook wel het titeren genoemd. Op het moment dat een hond en kat voldoende antistoffen heeft na controle met de vaccicheck, is het overbodig om te vaccineren tegen deze ziektes. 

Bij veel dierenartsen is het titeren nog een methode die helaas te weinig wordt ingezet en geadviseerd, waardoor honden en katten een vaccinatie krijgen terwijl ze nog beschermd zijn. Een vaccinatie heeft namelijk pas zin bij een minimale beschermingsgraad.

Op het moment dat een dier een vaccinatie krijgt terwijl ze nog beschermd zijn, ontstaat er een overvaccinatie en dat veroorzaakt een verstoring van het immuunsysteem. Dit kan gezondheidsrisico’s voor uw dier met zich meebrengen zoals het ontwikkelen van allergieën. 

Onlangs heb ik een interview gegeven over de meerwaarde van de VacciCheck bij katten. Helaas worden nog veel katten standaard gevaccineerd, terwijl de VacciCheck bijdraagt om katten op het juiste tijdstip te vaccineren, zodat het immuunsysteem minimaal belast wordt en de kat optimaal beschermd blijft.

Vraag bij uw dierenarts om eerst de Vaccicheck te laten uitvoeren, voordat u uw dier standaard laat vaccineren.