Omgaan met toxische belasting bij uw dier

Veel dieren krijgen te maken met een toxische belasting. Met een toxische belasting heeft het dier moeite om de toxische stoffen uit te scheiden en hebben een negatieve invloed op de gezondheid.

Toxische stoffen komen vrij van de stofwisseling die afgevoerd worden via de darmen, longen, huid, blaas en nieren.

Door een verstoring van de emotionele en lichamelijke gezondheid kunnen natuurlijke toxische stoffen moeilijk afgevoerd worden en ontstaan er klachten.

Daarnaast zitten er chemische stoffen in vaccinaties, parasitaire middelen, medicaties, voeding, roken, shampoos, zalfjes etc. die schadelijk zijn voor het lichaam van het dier. Deze veroorzaken een vergiftiging in het lichaam, waardoor er klachten ontstaan.

Natuurgeneeskundige ondersteuning

In het lichaam worden toxische stoffen via verschillende fases afgevoerd, zoals uitscheidingen, ontstekingen en opslag, ookwel de fases binnen de homotoxicologie.

Met natuurlijke geneeskunde is het mogelijk om via deze fases de toxische belasting te verlagen door oa de uitscheidende organen te ondersteunen. Er wordt gebruik gemaakt van het  Basis Bio Regulatie Systeem om het zelfgenezend vermogen van het immuunsysteem.

Daarnaast wordt de balans op de emotioneel en lichamelijk niveau hersteld.

Huidig vaccinatiebeleid

Veel dieren worden op advies van de dierenarts gevaccineerd en behandeld voor parasieten.

Het huidige vaccinatiebeleid en parasitaire behandelingen door de dierenartsen is afgeleid van de WHO (World Heatlh Organization) en staat los van de laatste inzichten over de werking én bijwerkingen van vaccinaties en parasitaire middelen. Gelukkig zijn er wel steeds meer dierenartsen die volgens de laatste inzichten hun beleid hebben aanpast.

Helaas wordt er door veel dierenartsen nog te weinig rekening gehouden met de algehele gezondheid van het dier en krijgen dieren teveel vaccinaties en chemische parasitaire middelen op basis van pesticiden/insecticiden.

Deze wijze van vaccinatie en parasitaire behandeling veroorzaakt ziekte en klachten bij dieren in plaats van bescherming.

Te veel vaccinatie ontstaat enerzijds door teveel geïnjecteerde vaccinatievloeistof en wordt er niet gelet op de leeftijd, grootte en gewicht van het dier, anderzijds krijgt het immuunsysteem een te hoge belasting door te veel ziektes te verwerken door vaccinatie in cocktails.

De natuurlijke werking van het immuunsysteem wordt veelal onderdrukt bij medicatie en er is geen controle op antistoffen die het dier al heeft. De werking van de vaccinatie is het activeren van het immuunsysteem op aanmaak van antistoffen.

Vaccineren is een medische handeling en het is van belang dat het immuunsysteem, en dus het dier gezond is, om deze medische handeling aan te kunnen.

Op Dier en Vaccins krijgt u meer inzicht over de werking en bijwerkingen van vaccinaties.

Parasitaire middelen

De huidige parasitaire middelen is gebaseerd op het doden van parasieten. Het doden gaat met een insectiden/pesticiden en is een gifsoort die niet thuis hoort in het lichaam. Het hele lichaam raakt overbelast door deze toxines en veroorzaakt ontstekingen, neurologische verschijnselen en zwakte van alle organen.

Het geven van zulke middelen heeft invloed op de gezondheid van uw dier. Helaas wordt in de medische wereld deze invloeden onderschat en hebben dieren veel “stille” gezondheidsklachten.

Inzicht krijgen

Door meer inzicht te krijgen welke invloeden vaccinaties en parasitaire middelen hebben voor de gezondheid van uw dier, kunt u zelf een keuze maken hoe uw dier wilt beschermen.

Er zijn namelijk tal van mogelijkheden om uw dier op een gezonde wijze te beschermen. Veelal worden wel door dierenartsen aangeboden, echter wordt dit op eigen verzoek gedaan zoals een Vaccicheck en wormonderzoek.

Met doordacht vaccineren en doordacht parasietenmanagement voorkomt u een overbelasting van toxische stoffen en zorgt u voor een optimale bescherming en gezondheid bij uw dier.

Wilt u meer weten wat u kunt doen om de toxische belasting bij uw dier te verlagen, neem dan contact op.