Behandelingen

Naast de natuurlijke middelen zijn er ook behandelingen die onder de natuurlijke geneeswijze vallen zoals acupressuur, bewegingstherapie, bodywork, massage, reiki en TTeam.

Acupressuur
Acupressuur is een aanrakingstechniek die gebruik maakt van druk. Hierdoor worden blokkades in energiebanen opgeheven waardoor energie weer kan stromen en zodoende de harmonie en evenwicht binnen het systeem herstelt en genezing mogelijk maakt. Deze diervriendelijke behandelwijze helpt om het welzijn en de algehele gezondheid van je paard en/of hond te bevorderen:

 Het versterkt het immuunsysteem;
 Zorgt voor snellere afvoer van giftige stoffen;
Verlicht spijsverteringsproblemen;
 Verbetert luchtwegklachten;
Geeft ontspanning

Meer informatie?! Lees verder bij Acupressuur.

Bewegingstherapie
Bij een bewegingstherapie wordt getracht om het dier een andere bewegingspatronen aan te laten nemen, waardoor het dier fysiek, mentaal en emotioneel weer in balans kan komen. Onder beweging valt actief en passief bewegen van het lichaam, (grond)oefeningen en andere vormen van bewegen die een bijdrage levert om andere bewegingspatronen aan te nemen.

Equine Bodywork
Bij Equine Bodywork krijgt het paard een Cranio Sacraal behandeling en massage volgens de Wilson Meagher methode.
Cranio sacraal behandeling is een holistische benadering om de natuurlijke genezing van je paard te optimaliseren. Het cranio sacraal systeem verwijst naar de schedel en het heiligbeen. Met deze behandeling ondersteun je het paard in het vinden van zijn/haar natuurlijke balans. Je ontwart alle structuren van het lichaam, zoals de huidspieren, spieren, fascia en bindweefsel, waardoor botten hun natuurlijke beweging kunnen volgen.

In combinatie met de massagetechniek van Jack Meagher’s wordt er gericht op het herstellen van de doorstroming in de spieren.

Meer informatie?! Lees verder bij Equine Bodywork.

Massage
Bij massage worden voornamelijk de oppervlakkige spieren, pezen en banden behandeld door een bepaalde manier van betasten, drukken en kneden. Hiermee kan er een ontspannende of stimulerende werking optreden. Het effect van massage kan een betere doorbloeding, pijnvermindering en ontspanning zijn.

Reiki
Reiki is het doorgeven van universele energie of levenskracht. Met het doorgeven van universele energie of levenskracht gaan de energie banen in het lichaam weer stromen, ter bevordering van de gezondheid van het dier. In deze praktijk wordt gewerkt via de oorspronkelijk vorm van reiki, the Usui System of Reiki Healing. Sensei Mikao Usui uit Japan is grondlegger van reiki en tevens de oprichter van de Usui Reiki Ryōhō; een stichting die de principes van de Reiki geneeswijze doorgeeft.

 Bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
 Vitaliseert lichaam en geest.
 Werkt op lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau.
 Brengt de energiehuishouding in evenwicht.
Heft blokkades op en bevordert ontspanning.
 Heeft een reinigende werking.
 Werkt bij mensen, dieren, planten en bomen.
 Bevordert de zelfontwikkeling.

Meer informatie?! Lees verder bij Reiki.

Tellington Touch Every Animal Methode (TTEAM)
Bij TTEAM (Tellington Touch) wordt het dier bewust gemaakt van zijn lichaam, de houding en/of beweging. Het dier leert een ander gedrag- en bewegingspatroon aan te nemen. De houding/beweging van het dier heeft namelijk veel invloed op de manier waarop het zich gedraagt.

Het uiteindelijke doel is het dier lichamelijk, emotioneel en mentaal in balans te brengen.
De TTouch is een manier van aanraken, waarbij de huid verschuift. Er wordt een reflectie uitgeoefend op het zenuwstelsel.

De bedoeling is om de zenuwbanen naar de hersenen te beïnvloeden en de celfunctie te verbeteren. Dit kan zowel stimulerend als ontspannend werken, het kan een genezingsproces beïnvloeden en heeft grote invloed op het bewustzijn van uw dier van zijn/haar eigen lichaam.

Terug naar: Natuurlijke geneeswijze