Equine Bodywork

In het najaar 2018 heb ik de training Alona Equine Bodywork gevolgd en afgerond.

Met deze verdieping en kennis kan ik paarden ondersteunen met een Cranio Sacraal behandeling en massagetechniek volgens de Wilson Meagher methode.

Cranio sacraal behandeling
Cranio sacraal behandeling is een holistische benadering om de natuurlijke genezing van je paard te optimaliseren.

Het lichaam van je paard bestaat uit verschillende systemen, zoals het skelet, de spieren, het fasciale systeem (de bindweefselen) en het cranio sacraal systeem. Cranio verwijst naar de schedel en sacraal verwijst naar het heiligbeen.

Het cranio sacrale systeem bestaat uit membranen, hersen- en ruggenmergvloeistof, beenderen en bindweefsels. Dit alles staat met elkaar in verbinding. De hersenvloeistof bestaat voor 99% uit vocht en is continu in beweging om de verbinding tussen de craniale botten open te houden. De hersenstem loopt uit op de schedel en uit de verlengde merg ontspringen alle twaalf hersenzenuwen.

Met een behandeling wordt het paard ondersteund in het vinden van zijn natuurlijke balans. Alle structuren van het lichaam worden ontward, zoals de huidspieren, spieren, fascia en bindweefsel, waardoor botten hun natuurlijke beweging kunnen volgen.

Ieder onderdeel dat in het lijf verstoord wordt, heeft daarom weer effect op het hele lichaam. Bij een verstoring kan het paard daardoor ander gedrag vertonen, een verkeerde houding aannemen of andere problemen vertonen. Cranio sacraal behandeling kan de verstoring verhelpen, waardoor het paard weer meer in balans komt.

De meeste paarden reageren heel positief op de cranio sacrale behandeling. Ze laten hun hoofd hangen, likken, kauwen of briesen. Soms vallen ze bijna in slaap door de ontspannende werking van de therapie. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten.

Massage volgens de Wilson Meagher methode
De Wilson-Meagher method is een therapievorm met behulp van functionele anatomie en fysiologie met de logica en de massagetechniek van Jack Meagher’s werk dat gericht op het herstellen van de doorstroming in de spieren waardoor pijn verlicht wordt, losheid in het lichaam verbetert en het helpt bij het verminderen en voorkomen van blessures.

Tijdens een consult kan de behandeling aangevuld worden met acupressuur.

Terug naar: Behandelingen