Gezondheidsklachten bij uw dier….en nu?

Gezondheidsklachten

Op het moment dat uw dier gezondheidsklachten laat zien, is er een disbalans in het lichaam. De gezondheidsklachten zijn een uiting van het lichaam om de disbalans op te lossen en te herstellen.

De klachten die zichtbaar worden via de huid kunnen meer orgaansystemen zijn verstoort, denkend aan de immuunsysteem, spijsvertering en de uitscheidingsorganen. Deze verstoring veroorzaakt o.a. infecties, jeuk en gevoeligheid voor parasieten.

De infecties worden door het lichaam hersteld met een ontstekingsproces, het opruimproces. Zodra het lichaam zich ontdaan hebben van pathogenen en afvalstoffen, kan er een herstel plaatsvinden. De werking van het immuunsysteem speelt hierbij een belangrijke rol en draagt bij aan het zelfgenezend vermogen.

Holistische visie

Met de holistische benadering wordt het zelfgenezend vermogen gestimuleerd en de opruimfase verbeterd, zodat er een herstel kan plaatsvinden. Bij een consult wordt de onderliggende disbalans met een anamnese en lichamelijk onderzoek opgespoord en evt. met een bloedonderzoek via de dierenarts verder de disbalans in kaart gebracht.

Het bloedonderzoek is een waardevolle methode om de disbalans op te sporen, het bloed is de graadmeter van de functies van de organen. Een goede en brede interpretatie, waarbij de onderliggende relaties met de organen en orgaansystemen wordt bekeken, om de betrokken organen te versterken.

De gevolgen van de onderdrukking bij gezondheidsklachten

Helaas worden veel gezondheidsklachten door de reguliere medicatie onderdrukt, dat wil zeggen dat de zichtbare symptomen worden geremd,

De gezondheidsklachten “verdwijnen”, alleen vindt er geen herstel plaats van de onderliggende disbalans en zal deze zich verder uitbreiden. 

Tijdelijke onderdrukking kan zeker verlichting geven bij het dier, er zal daarbij altijd naar de onderliggende disbalans gekeken worden om het herstel te bevorderen.. Onderdrukking van gezondheidsklachten is geen genezing, alleen een tijdelijke uitstel zodat het dier op krachten kan komen en op een later moment kan herstellen als de disbalans van de gezondheidsklachten onderzocht wordt,

Deze medicatie mag dan ook maar tijdelijk ingezet worden. Langdurige inzet van deze medicatie geeft ernstige gezondheidsklachten zoals een blijvende verstoring van de functionaliteit van de organen en orgaansystemen. Ook ontstaat er een disbalans in de vitaminen- en mineralenhuishouding door deze medicatie die het zelfgenezend vermogen verzwakken.

Door bewust te zijn wat voor medicatie uw dier krijgt, let op de bewoording die de dierenarts gebruikt bij het voorschrijven van de medicatie, zodat u weet wat de medicatie voor uw dier doet.

Zorgwekkende toename in symptoombestrijding.

In de dierenartsenpraktijk wordt de inzetbaarheid van bepaalde medicatie versterkt en de onderdrukking van de symptomen neemt toe.

Bij de reguliere medicatie zijn er altijd bijwerkingen en deze horen ook besproken te worden door de dierenarts.

Vraag naar de bijsluiter van de medicatie en lees zelf de bijsluiter, zodat u uw dier in de gaten kan houden en aan de dierenarts kan melden als er een bijwerking zich voordoet bij uw dier.

De medicatie met onzichtbare bijwerkingen hebben ernstige gevolgen voor het immuunsysteem, zenuwstelsel en hormoonsysteem en veroorzaken deze medicatie tekorten van belangrijke vitamines en mineralen. Deze “medicatie” wordt als veilig gezien, alleen dit geeft serieuze en blijvende schade aan organen en orgaansystemen!

Ook pijn en epilepsie wordt regelmatig onderdrukt met medicatie, echter heeft deze medicatie invloed op de algehele gezondheid. Het vraagt op een passende ondersteuning om de balans in het lichaam van uw dier te herstellen en deze medicatie te minimaliseren.

Verzwakking van het zelfgenezend vermogen

Bij onderdrukkende medicatie wordt het immuunsysteem, zenuwstelsel en hormoonsysteem onderdrukt, die een belangrijke rol spelen in het zelfgenezend vermogen.

Hierbij heeft dit ook nadelige gevolgen op de beschermingsgraad op infecties zoals virussen en bacteriën, waardoor de gevoeligheid toeneemt op pathogenen. Met een titerbepaling en een wormonderzoek kan de beschermingsgraad worden gecontroleerd.

Het vaccineren bij onderdrukkende medicatie is een contra-indicatie! Alleen gezonde dieren mogen gevaccineerd worden en dit staat in de bijsluiter van de vaccins.

Bij een onderdrukkende medicatie mag er geen vaccinatie gegeven worden, het immuunsysteem wordt onderdrukt en kan geen reactie geven op de gegeven vaccinatie. Het is mogelijk om doordacht te vaccineren, zodra uw dier weer hersteld is.

Natuurgeneeskundig consult

Het is aan te raden bij het gebruik van reguliere medicatie een natuurgeneeskundig consult af te spreken.

Met een natuurgeneeskundig consult wordt de gezondheid van uw dier uitgebreid doorgenomen om de disbalans van de klachten te achterhalen en krijgt u passend behandeladvies om uw dier weer in balans te krijgen. In overleg kan de medicatie onder begeleiding van de dierenarts worden afgebouwd,

Voor de planning van een consult is het raadzaam om al informatie te geven over het klachtenbeeld van uw dier. Met de beschrijving van de hulpvraag, waarbij het verloop van de klachten kort beschreven worden, wordt het consult voorbereid,

De informatie van de diagnose van de dierenarts , samen met de voorgeschreven medicatie en de uitgevoerde behandelingen en / of operatieve ingrepen geeft een duidelijk beeld over de medische conditie van uw dier.

Bij de aanvraag kunnen bij een aantal klachtenbeelden de natuurlijke behandelingen uitgesteld worden en worden er ondersteunende maatregelen en natuurlijke middelen ingezet om het herstelproces te verbeteren. De behandelingen zoals acupressuur, lymfedrainage en reiki worden dan op een ander moment, evt. in overleg met de dierenarts uitgevoerd.

Het immuunsysteem speelt een belangrijke rol in het herstelproces en bij gezondheidsklachten van dieren Bij een actief betrokken immuunsysteem zoals koorts, infectie, verwonding of blessure, vindt er een functionele herstelproces plaats die met natuurlijke middelen verder ondersteunt kan worden en de behandelingen op een later moment bijdrage kan leveren om de belasting af te voeren.

Heeft u vragen of wilt u voor uw dier een afspraak maken, neem dan gerust contact op.

In geval van acute gezondheidsklachten, spoedgevallen en/of twijfel altijd eerst de dierenarts raadplegen. Daarna kan in overleg met de dierenarts een natuurlijke ondersteuning ingesteld worden.