Van embryo tot een volwaardig huisdier

Om een volwaardig dier te worden is een bevruchting van de eicel en zaadcel nodig.  Een bevruchting zal per diersoort anders zijn en verloopt volgens de natuurlijke selectie van het diersoort zelf. De selectie draagt bij aan een zuiver genenpaar, die bijdraagt aan het behoud van het diersoort.

Het doordacht kiezen voor een bepaalde diersoort en ras kan bepalend zijn aan de gezondheid van het dier. op  de pagina Doordacht een huisdier kiezen staat meer informatie.

Invloeden van de mens op de bevruchting zoals onnatuurlijke selectie van diersoorten bij elkaar en inseminatie op basis van uiterlijke kenmerken en/of gedragskenmerken verhoogd het risico op een verstoorde ontwikkeling van het dier. 

Op genetisch vlak wordt het DNA van het moeder en het vaderdier bij een bevruchting gekopieerd. DNA met een verstoring en foutjes bevat,, geeft ook een verstoring op DNA niveau bij het embryo.

Een verstoring op DNA en RNA niveau kan door verschillende oorzaken ontstaan, zoals onnatuurlijke voeding, verkeerde verhouding van macro- en micronutriënten, stress en emotionele/mentale blokkades van de ouderdieren.

Om de ontwikkeling van een dier van embryo tot volwaardig dier te begrijpen, wordt deze uitleg met u gedeeld.

Invloeden voor de ontwikkeling van een embryo

De ontwikkeling naar een volwaardig dier is het van belang dat alle factoren op orde zijn.

Bij het groeien van een embryo heeft goede voeding van de moeder nodig, gunstige leefsituatie en een gezond genenpakket van de ouderdieren.

Bij tekorten/overdaad aan stoffen in de voeding bij het moederdier kan de ontwikkeling van weefsel, organen en systemen verstoord raken van het embryo en kan de functionaliteit minder of gevoeliger zijn van het dier.

Ook spelen de leefsituaties een rol. Stress en blessures van het moederdier hebben invloed op de ontwikkeling van de cel kwaliteit van het embryo, de voedingstoffen zijn namelijk eerst nodig om te overleven en als de cel minder voedingstoffen tot zich krijgt, wordt de functionaliteit van de cel minder.

Het aanbieden gezonde voeding, de juiste verhouding van macro- en micronutriënten, passende huisvesting en activiteiten, stressreductie en ondersteuning op fysiek en mentaal niveau dragen bij aan een optimale groei van het embryo.

Embryonale ontwikkeling

Na een natuurlijke bevruchting, waarbij de eicel met een zaadcel met elkaar verbonden worden door de juiste eiwitverbindingen, ontstaan er natuurlijke groeiprocessen van het embryo.

Een bevruchting op een onnatuurlijke wijze, zoals kunstmatige inseminatie en ouderdieren die samen gevoegd zijn zonder natuurlijke selectie, veroorzaakt spanning en stress, wat invloed heeft op de bevruchting.

Bij het groeiproces na een bevruchting, wordt op DNA niveau de kiembladen ontwikkeld, een laag cellen die dezelfde oorsprong hebben in de embryogenese en die zullen uitgroeien tot specifieke lichaamsweefsels.

Entoderm

Het kiemblad entoderm wordt gestuurd door hersenstam en zorgt voor de ontwikkeling van de inwendige organen zoals de luchtwegen, lever, galblaas, alvleesklier, maag en de darmen en de schildklier, bijnieren

Mesoderm
Dit kiemblad wordt aangestuurd door kleine hersenen en hersenmerg. De mesoderm verdeeld zich in 4 lagen en het inwendige weefsel wordt gevormd tussen de organen.

  • De chorda dient zich als steunorgaan
  • De paraxiala laag vormt zich de ontwikkeling van de wervelkolom, ribben, dwarsgestreepte spieren, de lederhuid en het vetweefsel van de huid
  • De intermediale mesoderm vormt de nieren en de geslachtsklieren.
  • In het laterale mesoderm worden de gladde spieren en het hart en bloedvaten, lymfeklieren en -vaten en milt ontwikkeld

Ectoderm
Deze kiemblad wordt gestuurd door hersenschors en verdeeld zich in 2 lagen, de neurale ectoderm en de epidermale ectoderm. Dit kiemblad draagt bij aan de ontwikkeling van de uitwendige organen en weefsel.

  • De neurale ectoderm vormt het centraal zenuwstelsel, achterklap van de hypofyse, deel van de grote hersenen, zenuwen, bijniermerg, netvlies van het oog en pigmentcellen
  • De epidermale ectoderm vormt zich de voorkwam van de hypofyse v opperhuid, haren, nagels, talg-/zweet-/melk-/traan- en speekselklieren. de lens van het oog en de binnenoor.

Genetische oorsprong

Tijdens de groei van de cellen, worden de cellen steeds specifieker en krijgt het de functie waarvoor het dient. Deze groei vindt op DNA en RNA niveau.

DNA en RNA bestaat uit een specifieke samenstelling van aminozuren, vitamines en mineralen. Een verstoring van deze samenstelling, heeft invloed op de functionaliteit van weefsels, organen en systemen. Ook bij herstel van blessures, verwondingen en andere belastingen wordt gebruik gemaakt van het DNA en RNA. 

Een natuurlijke gezonde voeding, stressreductie en beperking van toxische belasting (oa vaccinaties, parasitaire middelen, hulpstoffen in voeding etc, dragen bij aan een stabiele DNA en RNA.

Het zelfgenezend vermogen van het dier haalt de informatie van het DNA en RNA om te kunnen herstellen. De ondersteuning van natuurlijke geneeswijze, draagt bij aan een optimaal werkend immuunsysteem, de juiste voedingstoffen en de stressreductie door aanpassing in de bewegingen, uitdagingen, leefsituatie en huisvesting om het zelfgenezend vermogen te stimuleren.

 

Emotionele trauma’s en fysieke blokkades

Alle organen en orgaansystemen zijn met elkaar verbonden en een conflict op emotioneel niveau zoals trauma en fysieke blokkades van orgaansystemen hebben gevolgen voor het hele dier.

Bij een conflict op emotioneel niveau  tgv blessures, trauma, overbelasting  en stress kunnen er blokkades ontstaan op fysiek niveau. De organen, en de omliggende weefsels en systemen raken verstoort in hun functionaliteit. 

Er ontstaan lichamelijke klachten, ookwel de symptomen waar de blokkade en de verstoring zich bevindt.

De aansturende zenuwstelsel, hormoonklieren en immuunsysteem wordt er een ontsteking opgestart om op te kunnen ruimen en de schade te herstellen. Bij het zelfgenezend vermogen staat meer uitleg over het herstelvermogen van het lichaam.

Bij langdurige blokkades, onderdrukking van de herstelfases door medicatie, en andere factoren die het herstelvermogen beïnvloeden, zal het lichaam steeds verder uit balans raken en orgaanfuncties achteruit gaan, dat de gezondheid van het dier ernstig is verstoord.

Natuurlijke ondersteuning

Voor een optimale gezondheid van uw dier kan de natuurlijke ondersteuning een goede bijdrage leveren om het zelfgenezend vermogen te verbeteren.

Naast de ondersteuning om fysieke en mentale balans van het dier te herstellen, is het aanpassen van de voeding, huisvesting, activiteiten, stressreductie etc van belang. 

Bij een consult wordt naast de gezondheid, de fysieke en mentale disbalans van het dier bekeken en krijgt u een passend advies om de betrokken factoren te verbeteren, zodat uw dier kan herstellen.